запитване
за резервация

10 основни правила ако пътувате с кола

  1. Носете валидна зелена карта на автомобила. Вашият застраховател може да ви издаде добавък към сключената застраховка гражданска отговорност безплатно или с минимално доплащане.
  2. Всички пътуващи в колата трябва да имат валидни лични карти или международни паспорти. Легитимиране със свидетелство за правоуправление пред гръцките контролни органи не се допуска.
  3. Ако пътувате с автомобил взет на лизинг, непременно носете със себе си пълномощно със съгласие на лизингодателя автомобилът да бъде управляван извън България, преведено и заверено от лицензирана преводаческа агенция на английски или най-добре на гръцки език.
  4. Обменете си достатъчно валута- евро в брой! Не разчитайте само на кредитната карта. В много крайпътни обекти, а и в заведенията на Керамоти, не приемат плащания с кредитни карти, а в магазините, където го правят е възможно да има надценки. Таксата пък за теглене в броя от банкомат е 3 (три) %.
  5. Децата трябва да имат валиден паспорт, независимо, че са малолетни. Същото важи дори за домашни любимци, ако водите такива със себе си.
  6. Непременно носете пълномощно от втория родител на детето в случай, че той не пътува с вас. (това се контролира при излизане на българската граница)
  7. Напълнете резервоара на автомобила догоре непосредствено преди границата. В Гърция горивата са по-скъпи.
  8. Не шофирайте в Гърция с включени фарове през деня, освен ако не навлизате в тунел. Там слънцето грее по-ярко и правилата не са ката в България.
  9. Вечерно време не включвайте помощните светлини – полвайте само основните (къси или дълги). Иначе рискувате глоба.
  10. Ако превозвате със себе си новозакупени индустриални стоки, непременно носете касова бележка или фактура. Контролните органи проверяват единствено дали не са крадени.Иначе имате право да ги пренасяте безмитно. Внимавайте обаче с количествата цигари и алкохол – може да имате проблеми.