запитване
за резервация

Керамоти

keramoti1Курортното селище Керамоти

Курортът Керамоти (Keramoti) се намира на малък полуостров, разположен в равнинна местност на брега на Егейско море. На своите посетители предлага необятни златисти плажове с кристално чиста вода. Освен водни забавления и продължителни слънчеви бани, летуващите в Керамоти имат възможности за екотуризъм край Делтата на р. Нестос, а само на трийсетина километра по-нагоре в планината - при с. Токсотес, в района на Теснините на р. Нестос (Места), да упражняват още туризъм и екстремен туризъм, конна езда, скално катерене, рафтинг.

В Керамоти има всичко необходимо за туриста – няколко хотела, десетки ваканционни апартаменти и стаи под наем (но последните предлагани нелегално!), десетина таверни, хубав ресторант, фурна и магазини за хранителни стоки, банка, банкомат, таксиметров транспорт, автобусна спирка за междуградски връзки с Кавала и Ксанти, фериботно пристанище, свързващо градчето с остров Тасос.  Повече информация за Керамоти може да намерите тук.

Керамоти е разположен на по-малко от 6 морски мили (10 км)  от о. Тасос, който предлага отлична възможност за еднодневна екскурзия за разнообряване на престоя. Допълнителна информация можете да намерите тук.

Кавала предлага интересни възможности за туриста и се намира достатъчно близко, а в близост до нея е и античният град Филипи. За повече информация, моля кликнете тук.

На същото разстояние в североизточна посока се намира Ксанти – също интересен със своята смесица на отоманска архитектура със съвременни сгради, както и съседството на византийски църкви с мюсюлмански джамии.  За повече информация за Ксанти, кликнете тук.

Как да стигнем до Керамоти?

С автомобил

До Керамоти може да стигнете по няколко маршрута – през ГКПП „Илинден“, през ГКПП „Маказа“, през ГКПП „Кулата“, през ГККП „Капитан Петко Войвода“ (Любимец) и през ГКПП „Златоград. Последните три маршрута не са за препоръчване, понеже движението през ГККП „Кулата“ е натоварено, а и пътят на гръцка територия заобикаля (изключение само за района на Петрич и Сандански, откъдето през Кулата е по-добре). Пътят през Златоград е тесен и с много завои, и след отварянето на прохода „Маказа“ има само локално значение. Пътят през Любимец (ГКПП „Капитан Петко войвода“) заобикаля повече от сто и петдесет километра, и губи своето значение дори за градове като Хасково и Димитровград. За точните маршрути, разстоянието и времетраенето на пътя от различни точки на България до Керамоти, моля посетете www.keramoti-bg.com 

Със самолет

До Керамоти може да стигнете със самолет с редовни полети от Атина, Щутгарт, Виена, Берлин. В Кавала се намира международно летище, разположено на растояние само 12 км от курорта. На сайта: www.thassos-ferries.gr/bulgaria.html можете да намерите полезна информация как от летището да стигнете до желаната дестинация, както и конкретни насоки за ориентация, ако пътувате по автомагистрала „Егнатия Одос“. Отбивка за Керамоти има в посока Кавала-Ксанти, а ако пътувате в обратната на нея трябва да отбиете за Хрисуполи и да минете през през Хрисуполи, Хрисохори, Неа Кария и Хайдефто и след това е влизането в Керамоти (Keramoti).

За автобусния транспорт

От София до Кавала има редовна автобусна линия. В посока Керамоти – Кавала се движи автобус на всеки час, а на всеки трийсет минути минути – до Ксанти.   Ако искате да посетите близкия остров Тасос, пътуването до който отнема трийсет минути, можете да намерите разписание на фериботите тук: www.thassos-ferries.gr/bulgaria.html

 

 

Още за пътуването до Керамоти